×

Artvin Devlet Hastanesi'nde Yangın Felaketlerine Hazırlıklı Olmak İçin Tatbikat Yapıldı

  • 12.01.2024 18:54
  • 107 Okunma
  • Yaşam
Artvin Devlet Hastanesi, yangın felaketlerine karşı hazırlıklı olmak amacıyla yangın tatbikatı düzenledi. Tatbikat senaryosu gereği hastanenin 5. katında çocuk servisinde yangın çıktığı bildirildi ve olaya müdahale için 112 Acil Çağrı Merkezi haberdar edildi.
İtfaiye, sağlık, AFAD, UMKE ve Artvin Çoruh Arama Kurtarma (ÇAK) ekipleri olay yerine sevk edildi. Mini bir buzdolabından kaynaklandığı belirlenen yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Aynı zamanda AFAD, UMKE ve ÇAK ekipleri de yangın nedeniyle dumandan etkilenen 3 hastaya ilk müdahalede bulunduktan sonra hastaların binadan tahliyesini gerçekleştirdi. Tahliye edilen hastalar, ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi. 

 Tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan Artvin Devlet Hastanesi Halkla İlişkiler Sorumlusu ve Başhekim Yardımcısı Seda Kuruoğlu, her yıl farklı senaryolarla düzenledikleri tatbikatların amacının, personeli ve halkı yangın gibi acil durumlara karşı bilinçlendirmek olduğunu belirtti. Bu yılki senaryonun çocuk servisindeki bir odadaki mini buzdolabından çıkan yangına odaklandığını açıkladı. Tatbikata katılan Artvin Çoruh Arama Kurtarma (ÇAK) sorumlusu Tolga Şatır ise AFAD'a gelen ihbar sonrası ekip olarak hastaneye hızlı bir şekilde intikal ettiklerini ve yangın sonrası dumandan etkilenen hastaların tahliyesine yardımcı olduklarını ifade etti. Şatır ayrıca, yeni kurulan bir dernek olduklarını ve bu tür operasyonlara katılarak deneyim kazanmak istediklerini belirtti. Yangın tatbikatları, acil durum anlarında doğru ve hızlı müdahale yapılabilmesi için önemli birer pratik fırsatı sunuyor. TAKA/BİROL SANCAK
SİTE MENÜ